En konstig natt.

Ja, det var precis vad det var. Jag gick runt nere i Boulongern, gick in på kyrkogården och blev kvar där. Fastnade i tankar om livet. Livet och döden. Det dyker upp frågor som man facineras av. Hur många olika människoöden det finns. Hur allting egentligen kan fungera. Hur ärligt och ofrånkomligt det är, livet. Efter kyrkogården och de djupa tankarna blev det tillbaka genom parken, förbi kraftverksbron och upp till Kungsbäck.

Efter att solen hade gjort några försök att gå upp klarade den det till slut och färgade himlen lila. Det var som vanligt mycket vackert. Varför har man lagt den finaste tiden på dygnet när samhället är tänkt att sova?
Det är en fråga jag har frågat mig mer än en gång.

Sen gick jag hem och blev tårögd till Tracy Chapman. Det har också hänt mer än en gång.

Dagens Låt: The Plan - Daybreak (Lila himmel, fuktig luft och ensamhet tillsammans med måsarna. På takåsarna.)

P.S Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med ovan nämnda
Dagens Låt. Där har ni en musikkoppling som heter duga. Tycker jag i alla fall. D.S

Russian

Fotbolls-EM lunkar på, med eller utan Sverige. Och Ryssland visade sig vara rätt så bra.

Som vanligt spenderar HON sin sommar hos sin mormor (eller är det farmor?). Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Bra, antar jag. Farligt, vet jag.

Jag funderar lite på att dra iväg någonstan snart. Kiev, hur låter det? Svassa runt på ukrainska gator och titta på var Sverige ska vinna nästa EM. Det gäller att kunna blicka framåt. Våga släppa det gamla.

Ha! Vem fan släpper det gamla. Man famlar efter de sista halmstråna in absurdum. Mitt liv är faktiskt inte så mycket mer än ett ständigt famlande; ibland får man tag på det man letar efter, och ibland inte. Men famlar, det gör man oavsett.

Eller New Jersey.
Byta in sina drömmar mot en bil och veva ner rutan och låta vinden ta tag i håret. The night bustin' open and these two lanes will take us anywhere. Och lyssna på Roy Orbison, såklart.

Nu ska jag ta en vinare och fundera på om jag ska ringa HENNE. Den ligger där på soffbordet, mobilen. Like a killer in the sun.

Dagens Låt: Bruce Springsteen - Thunder Road (Ja, va fan trodde du?)

Cigaretter

Jag har funderat lite på att sluta röka. Sluta röka, bli nyttig och börja träna. Eller i alla fall sluta röka. Så det har jag försökt med. Man säger att snus är ett bra substitut. Då ljuger man.

Det var såklart HON som jag hörde av mig till. En dålig idé? Visst. En fortsättning ner i fördärvet? Tveklöst.


Att försöka sluta mitt under brinnande fotbolls-EM var väl kanske inte helt genomtänkt. Ner sedan Sverige var ofina nog att torska mot Björnen så rök det en dosa Göteborgs Rapé i väggen. Inte heller så genomtänkt. Snus gör sig bättre under läppen än under mattan, har jag fått veta.

Men ändå. Så svårt att hålla sig därifrån. Jag dras mot det som en nattfjäril mot en glödlampa.
Svaret kom när jag var ute och gick igår. Det pep till i fickan samtidigt som jag svängde in på Tredje Tvärgatan. Jag läste det, log lite och tände en Johnny. Fuck snus.

Men det var plågsamt att se den förbannade matchen. Ryssar som sprang i åttor kring svenskar. 
Sämst av alla var... Jennifer Wegerup. Avgå Aftonbladet!

 Dagens Låt: Markus Krunegård - Ibland Gör Man Rätt Ibland Gör Man Fel (Handlar det om Sverige-Ryssland eller om tveksamma SMS? Man vet inte.)



Lugn och fin

Sommar. Och allt vad det innebär. Jag har, som vanligt, tagit mig upp till Gävle med planerna att spendera sommaren här. Det ser faktiskt ut som om det skulle kunna bli en lugn och avslappnad sommar den här gången. Det är inte alltid det är så, lugnt och avslappnat.
Anledningen till min optimism är att jag inte har hört från varken HON, Sandra eller Sofia på ett bra tag nu.
Jag har i och för sig inte hört från så många personer alls nu på ett tag, men det är en annan femma.

Det är underligt, det där. Hur man kan frysa i solen, svettas i regnet. Hur man kan sakna något man vet är dåligt, till randen på förödande. Men lik förbannat - man saknar det.

Det kan nog bero på ett för tillfället pågående europeiskt mästerskap.

Att höra av sig eller inte höra av sig - är egentligen ingen fråga. Men lik förbannat - man gör det.

Dagens Låt: Bruce Springsteen - Dancing In The Dark (This gun's for hire...)